Mogelijkheden

Wine tastings with pascal wagner, burgundy

 

Ik kan u zoveel verschillende mogelijkheden aanbieden Bourgogne te ervaren dat alleen onze verbeelding en de praktische haalbaarheid de beperkende factoren zijn.

Mijn werkwijze is de volgende. Zodra u aankomt in Bourgogne ontmoet ik u graag persoonlijk om u en uw interesses en voorkeuren te leren kennen. Daarna maken wij samen een plan waarin voldoende gelegenheid is voor spontaniteit en het onverwachte.

 

 

 

Ik kan u bijvoorbeeld het volgende aanbieden:

 •  Wijnproeverijen, dit kan bij u of bij verschillende wijnmakers.
 • Suggesties voor nieuwe opkomende wijnmakers die nog steeds zeer redelijk geprijsde wijnen produceren en verkopen.
 • Rondleiding over de wijngaarden. ik vertel u vanuit mijn perspectief als wijnexpert over de geschiedenis van de streek en de vele facetten van de wijnproductie waarin veel aandacht zal zijn voor het „terroir”, alle bijzondere lokale factoren die bepalend zijn voor de kwaliteit van de wijn.
 • Rekening houdende met uw interesses en kennisniveau deel ik mijn kennis over de wijnen van de Bourgogne en productie daarvan. Voor beginners tot ervaren wijnliefhebbers en connaisseurs.
 • Het bezoeken van of advies over restaurants buiten de gebaande paden.
 • Soirées bij u met kookdemonstraties en wijnproeverij.
 • Ik ken elke wijnmaker in de directe omgeving en vele daarbuiten. Ik kan bezoeken regelen aan minder bekende en veel goedkopere maar net zulke uitstekend wijnmakers als de bekende namen. Deze bezoeken kunnen niet vergeleken worden met een standaard toeristisch bezoek.
 • Soms kan ik iets zeer speciaals regelen. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment, of mijn vrienden en contacten moeten de tijd en de mogelijkheid hebben om dit te kunnen aanbieden, etc.

 

Dit is een aantal voorbeelden van wat ik ondernomen heb met mijn gasten:

 •  Een grote groep wilde hulp bij de keuze van wijnen voor een proeverij tijdens hun verblijf in het vakantiehuis in Puligny dat van een vriend van mij is. Rekening houdende met hun budget heb ik een reeks wijnen gekozen van eenvoudig tot excellent tot de absolute top voor een onvergetelijke wijntour door de Bourgogne.
 • Een stel wilde een basisles in wijnproeven, hoe daarvan meer te genieten en hun wilden hun proefvaardigheden vergroten . Wij liepen over de wijngaarden , ervoeren het  terroir en hadden  zowel horizontale als verticale proeverijen om dat allemaal bij elkaar te brengen. Het was geweldig!
 • Een echtpaar wilde op zoek naar rode en witte wijnen die geschonken moesten worden op het huwelijk van hun zoon in augustus 2013 . Mijn uitdaging was om uitstekende wijnen binnen een budget van € 8 per fles te vinden. Uiteindelijk konden zij bijna niet kiezen.
 • Een groep kreeg de opdracht van mij om uitstekende lokale ingrediënten te kopen voor een proeverij avond thuis . Daarna wandelden wij samen door de wijngaarden waar de druiven van de wijnen die wij gingen drinken groeiden en eindigden bij de lokale wijnbar wij waar de wijnen kochten voor de proeverij. Ik kreeg ook een budget voor een paar verrassingen voor die de avond.
 • Een andere groep vroeg mij om als hun gast een paar restaurants te selecteren en hen te vergezellen. Een was een zeer verfijnd gastronomisch restaurant en het andere was een uitstekende bistro. Ik heb geholpen de wijnen uit te zoeken op basis van wat op dronk was en regelende een kleine proeverij.

Hartelijk dank aan Margaret en haar familie uit Victoria, Australië die met kerstmis 2013 verbleven in 10pulignymontrachet die mij de foto op deze pagina stuurden en twee andere in de diaserie.

 

error: